Sot në histori: 20 prill
20/04/2019 Shpërndaje

Sot në histori: 20 prill

1777: New York miraton kushtetutën e shtetit; Kushtetuta e parë e shtetit të Nju Jorkut është miratuar zyrtarisht nga Konventa e Përfaqësuesve të Shtetit të Nju Jorkut, të cilët u takuan në qytetin modern Kingston, më 20 prill të 1777.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 Prill 1792: Franca shpall luftë ndaj Austrisë; Franca shpall luftë ndaj Austrisë, duke shënuar fillimin e Luftërave Revolucionare Franceze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1841: Është botuar tregimi i parë detektiv; Historia e Edgar Allen Poes, “Vrasjet në Rue Morgue”, shfaqet së pari në Graham’s Lady’s and Gentleman’s Magazine. Historia përgjithësisht konsiderohet të jetë tregimi i parë detektiv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1902: Curies izolojnë Radium; Marie dhe Pierre Curie izolojnë me sukses kripërat radioaktive të radiumit nga shinat e mineraleve në laboratorin e tyre në Paris. Një vit pas izolimit të radium, ata ndanë çmimin Nobel 1903 në Fizikë me shkencëtarin francez A. Henri Becquerel për hetimet e tyre novatore të radioaktivitetit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1912: Hapet zyrtarisht Fenway Park; Parku Fenway i Bostonit pret ndeshjen e parë profesionale në baseball ndërsa Navin Field (Stadiumi Tiger) është hapur në Detroit. Red Sox NY Highlanders 7-6.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2008: Danica Patrick bëhet gruaja e parë që fiton garën Indy; 26-vjeçarja Danica Patrick fiton Indy Japan 300 në Twin Ring Montegi në Montegi, Japoni, duke u bërë fituesja e parë femër në historinë e garave IndyCar.

 

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.