Si të trajtoni trurin për të kursyer para
06/03/2019 Shpërndaje

Si të trajtoni trurin për të kursyer para

Kush prej nesh nuk i ka thirrur mendjes për të kursyer para mjaftueshëm? Përveç stresit psikologjik dhe emocional të mungesës së një rrjeti të mjaftueshëm të sigurisë financiare, hulumtimet e reja nga Rezerva Federale zbulojnë se rreth 40 përqind e të rriturve në Shtetet e Bashkuara thanë se nuk do të ishin në gjendje të mbulonin një shpenzim 400 dollarë të papritur me para në dorë.

Para se të fillojmë të ulim kartat e kreditit dhe të kursejmë, duhet të përballemi me një keqbërës shpesh të anashkaluar në përpjekjen tonë për të kursyer: trurin tonë.

Lufta e kursimeve i ndikon të gjithë;

Ruajtja e parave është e vështirë për të gjithë. Një studim i GoBankingRates zbulon se 35 përqind e njerëzve, të ardhurat e të cilëve ishin më pak se 25,000 dollarë, kishin më pak se 1,000 $ në kursime. Nuk është për t’u habitur, por 23 për qind e njerëzve që fitojnë 150,000 $ ose më shumë kanë pasur më pak se një 1,000 $ të ruajtura.

Pa hyrë në shumë psikologji, pjesa reptiliane e trurit, e cila është e programuar për mbijetesën tonë, ka të bëjë me: Ushqim, strehim, ndjenjën e përkatësisë, etj. Mund të imagjinoni se si diçka si kursimi i parave është në konfliktit me të gjithë atë frikë, veçanërisht duke kursyer për gjëra të largëta në të ardhmen si dalja në pension. Kjo është arsyeja pse të kursesh duket si një luftë.

Një mënyrë për të ndihmuar mendjen t’u dërgojë drejt kursimit është marrja e vendimeve jashtë procesit. Sot, ne mund të përdorim teknologjinë për të ndihmuar. Digit është një aplikacion i shkëlqyeshëm që tregon se çfarë mund të kurseni në bazë të të ardhurave tuaja dhe shpenzimeve. Pas një periudhe prove prej 100 ditësh, kushton 2.99 dollarë në muaj.

Nuk është kurrë shpejt për të zhvilluar modele të mira kursimi. Shkarkoni aplikacionin KidFund dhe mund të ndihmoni fëmijën tuaj të fillojë kursimin. Është falas.

Acorns është një nga të preferuarat e mia kur është fjala për rritjen e kursimeve. Funksioni i saj i investon fjalë për fjalë ndryshimin e rezervës që keni nga blerjet në një portofol investimesh të fondeve të këmbimit valutor. Kushton 1 $ në muaj, ose 2 $. /Money Mindsets/

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.