Shteti i Uashingtonit ndalon shitjen e vezëve të pulave në kafaz
14/05/2019 Shpërndaje

Shteti i Uashingtonit ndalon shitjen e vezëve të pulave në kafaz

Këtë javë guvernatori i Uashingtonit Jay Inslee nënshkroi një projekt-ligj që do të ndalojë shitjen e vezëve të pulave në kafaz.

Deri në vitin 2023, do të ishte e paligjshme shitja e vezëve në Uashington nëse pulat rriten në kafaze. Ligji do të ndikojë rreth tetë milionë pula çdo vit.

Përveç ndalimit të kafazeve dhe kërkesës për më shumë hapësirë për pulat, ligji gjithashtu urdhëron që pulat të sigurohen në zona të përshtatshme larg pluhurit. Shoqëria Humane e Shteteve të Bashkuara ka udhëhequr kalimin e këtij ligji dhe të tjerëve në një duzinë shtetesh.

“Ligjet në Uashington, Kaliforni dhe Masaçusets vendosën një precedent të madh për shtetet dhe vendet e tjera për të ndjekur dhe për të mbështetur më tej angazhimet e politikës korporative për të reformuar mënyrën se si rriten kafshët e fermave”, tha Kitty Block. “Le të mbajmë pubojmë që të arrijmë ditën kur asnjë kafshë bujqësore të mos jetë e mbyllur në kafaz”.

 

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.