Orkidetë pastrojnë ajrin e shtëpisë dhe rrisin nivelin e humorit
09/07/2019 Shpërndaje

Orkidetë pastrojnë ajrin e shtëpisë dhe rrisin nivelin e humorit

Në shtëpi ose në zyrë orkidetë shtojnë bukurinë e mjedisit dhe sjellin përfitime të shumta, duke na bërë të marrim frymë më mirë dhe duke rritur nivelin e humorit. Orkidetë e bukura përmirësojnë cilësinë e ajrit që e furnizojnë atë me oksigjen dhe e pastrojnë nga substanca të padëshiruara. Në sajë të elegancës së tyre, ndihmojnë edhe në qetësimin e nervave.

Kujdesi për një orkide nuk është i vështirë prandaj keni mundësi të mbani orkide gjithmonë të lulëzuara në shtëpi dhe në punë.

Përfitimet e orkidesë; Vendosja e një ose më shumë orkide në shtëpi ose në zyrë mund të përmirësojë cilësinë e jetës, duke ofruar përfitime për frymëmarrjen dhe humor. Sipas Feng Shui, orkidetë gjithashtu sjellin fat dhe prosperitet, sidomos nëse vendosen në dhomë gjumi.

Orkideja, si të gjitha bimët, heq dioksidin e karbonit nga mjedisi dhe prodhon sasi të mëdha të oksigjenit, një gaz themelor për trupin tonë. Përveç kësaj, orkidetë janë ndër speciet bimore në gjendje të pastrojnë ajrin, duke e liruar atë nga substanca të padëshiruara dhe potencialisht të dëmshme. Në veçanti, ato janë të afta të absorbojnë xylenën e pranishme në mjedis.

Xyleni është një përbërës kimik i përdorur si një tretës dhe ngjyrues dhe që mund të shpërndahet në ajrin e shtëpisë ose zyrës suaj. Nëse akumulohet në trup, ksileni mund të shkaktojë dhimbje koke, lodhje dhe nervozizëm. Vendosja e një orkideje në tryezën tuaj ose në prag të dritares mund të ju ndihmojë që të thithni ajrin më të pastër në shtëpi dhe në punë.

Ka shumë lloje orkidesh, dhe të gjitha të bashkuara nga bukuria dhe hiri që kënaqin sytë dhe gjithashtu sjellin përfitime për gjendjen shpirtërore. Bimët dhe lulet kanë një efekt qetësues të provuar në mendjen tonë dhe orkidet mund të ndihmojnë në ruajtjen e ambientit më të relaksuar falë sjelljes elegante dhe delikatesës së luleve të bukura.

Orkide zakonisht jetojnë në mjedise të ngrohta dhe të lagështa dhe kanë nevojë për shkallën e duhur të lagështisë në ajër për të qenë në gjendje të lulëzojnë: është e mundur që të përhapet ujë rreth orkideve për të rritur nivelet e lagështisë mjedisore, por ne duhet të shmangim me kujdes lyerjen e luleve.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.