Një restorant i themeluar nga 2 të rinj të dashuruar
09/04/2019 Shpërndaje

Një restorant i themeluar nga 2 të rinj të dashuruar

Tridhjetë vjet mund të jetë një mendim i frikshëm për disa mijëvjeçarë, por është një triumf për një restorant. Pasta Shop Ristorante & Art Gallery kohët e fundit festoi 30 vjetorin.

Themeluesit David dhe Ann Alenik u takuan në vitet ’70 si studentë të kuzhinës në Universitetin Johnson & Wales në Rhode Island. Më pas u dashuruan. Një aksident automobilistik e tërhoqi Annën në karrierë në inxhinieri elektrike dhe në art, dhe kur ata u zhvendosën në Las Vegas në vitin 1981, David u angazhua në Villa d’Este. Ai u zhvendos në Golden Nugget, ku ka gatuar për Frank Sinatra.

Në vitin 1989, David Alenik hapi The Pasta Shop në East Tropicana Avenue me vëllain e tij Glenn duke punuar në pjesën e përparme të shtëpisë, të miksuar me art në mure. Ajo u bë një pikë referimi deri në vitin 2010, kur çifti u zhvendos në një vend të ri në Horizon Ridge Parkëay. Pasi David Alenik vdiq papritur në moshën 58 vjeç në vitin 2016, Ann filloi të drejtojë restorantin, deri më sot.

Ushqimet janë të freskëta. Shumë lokale janë shitur ose kanë ndërruar pronar por Anna vendosur ta ruajë deri në fund biznesin që ngriti me partnerin. Specialiteti i restorantit mbetet Portofino, ndryshe emri i qendrës ku gjendet restoranti. Aty gatuhen dhe shumë specialitete të tjera të zonës, të cilat janë karakteristikë e lokalit. Reastoranti është mjaft i vizituar edhe nga turistët dhe kushdo që shkon atje mëson për historinë e suksesit të këtij restoranti, që u ngrit në shtëpi, nga 2 të rinj që ndërtuan qe u dashuruan dhe ndertuan jetën së bashku.

 

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.