Një i ri i ‘varur’ nga mirësia, vendos t’i dhurojë veshkat një të huaji
09/09/2019 Shpërndaje

Një i ri i ‘varur’ nga mirësia, vendos t’i dhurojë veshkat një të huaji

Ka një superhero në Pittsburgh. Ai është një djalë me sjellje të mirë i cili shkon përreth qytetit duke përcjellë lumturi në zemrat e qindra njerëzve.

Jon Potter, 29 vjeç, është një punëtor artizanal. Por ai nuk paguhet për pjesën më të madhe të asaj që bën. Pavarësisht nëse është një djalë i ofrimit të picave pa asnjë mënyrë për të ofruar, apo një djalë skuter elektrik pa asnjë mënyrë për të skuteruar, Jon është gjithmonë shpëtimar.

“Ai është një shenjtor. Është i gatshëm të ndihmojë këdo me çfarëdo”, tha Niden Kolev.

Njerëzit që kanë një dritare të prishur, ose nuk mund të përballojnë rregullimin e çatisë, ose ndoshta thjesht duan ndihmë për lëvizjen e diçkaje, thërrasin për ndihmë Jonin. I riu i bën të gjitha për të huajt. Këtë filloi ta bëjë këtë katër vjet më parë, pasi një grua iu afrua në një pikë karburanti dhe i tha: “Përshëndetje, a mund të më merrni deri në strehën e grave të dhunuara ose mund të më jepni para për autobusin?”.

Përgjigja e tij ishte “Më falni, por jo”. Ishte një përgjigje për të cilën u pendua pothuajse menjëherë. Që nga ajo ditë Jon u zotua që do t’i thoshte “po” kujtdo që do i kërkojë ndihmë pa marrë parasysh se çfarë u  duhej. Deri më tani, ai ka bërë rreth 1.000 vepra të mira.

“Unë jap sepse dua të jap. Dhe kjo është vetëm për mua. Kështu kur shkoj në shtrat ndihem i lumtur”, tha Jon.

I gëzuar, por sigurisht jo i pasur. Megjithatë, ai vazhdon të japë, ndonjëherë edhe shumë më tepër sesa shërbime artizanale. Jon tani ka dhuruar organet jetësore.

Muajin e kaluar në Qendrën Mjekësore të Universitetit të Pittsburgh, ose UPMC, Michael Moore, një tjetër i huaj, mori veshkën e Jonit. “Është një veprim i pabesueshëm i mirësisë”, tha Michael.

“Kjo është dhurata më e mirë që mund ti bësh dikujt. Ju zbuloni se ka njerëz të tjerë në botë që kujdesen. Dhe ky është një mesazh i fortë”, tha Michael.

Është një mesazh që Jon tha se do të marrë më shumë zë. “Unë me të vërtetë dua të jap një pjesë të mëlçisë time”, tha ai. Të varur për të ndihmuar të tjerët, sigurisht që ka vese më të këqija se kjo.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.