Nëse bëni atë që doni për argëtim, kolegët tuaj do të jenë të parët që do t’ju marrin në punë
27/12/2018 Shpërndaje

Nëse bëni atë që doni për argëtim, kolegët tuaj do të jenë të parët që do t’ju marrin në punë

Kur mendojmë për fillimin e karrierës sonë profesionale, zakonisht gjejmë kompanitë më të suksesshme në fushë dhe pastaj planifikojmë mënyra si të punojmë për ta; megjithatë, shumë prodhues, artistë, inxhinierë dhe shkrimtarë tepër të suksesshëm filluan ta bëjnë punën e tyre thjesht për argëtim dhe pastaj morën koncertet e tyre të para nga miqtë, kolegët dhe të njohurit.

“Një mikesha ime pëlqente të bënte video. Për shkak se për të ishte shumë argëtuese ajo doli vullnetare të bëjë një video për festën e fundvitit për klasën e djalit të saj. Një prind tjetër ishte aq i impresionuar, saqë e punësoi atë për të bërë një trajler për librin e tij  dhe ky u bë angazhimi i parë i saj në prodhimin e një videoje profesionale.

I quajtur “Happiness Guru””, autorja më e shitur Gretchen Rubin filloi karrierën e saj në ligj dhe po punonte në Gjykatën e Lartë, kur ajo kuptoi se donte të ishte një shkrimtare. Deri më sot, ka shkruar disa biografi, udhëzime vetë-ndihmë dhe treguese në vendet dhe praktikat më të lumtura në botë.

© 2018 – 2019, Pozitivi. All rights reserved.