Në moshën 102 vjeçare, i moshuari realizon një ëndërr të përjetshme
09/09/2019 Shpërndaje

Në moshën 102 vjeçare, i moshuari realizon një ëndërr të përjetshme

Kur Russell Hendersen, veteran i Luftës së Dytë Botërore të Forcave Ajrore, u takua me një organizatë që plotëson dëshirat për pacientët e mikpritjes si ai vetë, i moshuari kishte një kërkesë të thjeshtë. Ai donte të fluturonte në një tullumbace me ajër.

Veterani 102-vjeçar zbuloi se nuk është kurrë vonë për të shprehur një dëshirë – dhe atij i është realizuar.

Hendersen është një pacient mikpritës në Three Rivers Hospice në Pittsburgh, Pennsylvania, i cili i bëri një kërkesë organizatës së Pensilvanisë me qendër në Pensilvani Mos Stop Dreamin. ‘Organizata punon ta në shtëpitë e pleqve dhe pacientët në spital në partneritet me Shërbimet e Jetës Cilësore.

Pas pranimit të kërkesës së tij, organizata i tha CNN se shkoi duke gjetur një balonë të arritshme për të akomoduar karrocën e Hendersen. Ata vendosën një shportë përmes Ekipit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Ajrin e Hotit, dhe menjëherë pas kësaj, ishin gati për momentin e madh të Hendersen.

Të enjten, Hendersen u ngarkua në tullumbace dhe u ngrit në qiell për një udhëtim 60-minutësh. Udhëtimi i tij u filmua dhe u nda në faqen e organizatës në Facebook.

Pas udhëtimit, Hendersen i tha organizatës: “Edhe në moshën 102, unë ende mund të bëj gjëra të mëdha. E dija se mund ta bëja dhe ishte e mrekullueshme”.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.