Kur të ndjeheni të stresuar ose të shqetësuar, ky studim thotë se duhet të luani tetris
12/11/2018 Shpërndaje

Kur të ndjeheni të stresuar ose të shqetësuar, ky studim thotë se duhet të luani tetris

Nëse ndonjëherë ndiheni të shqetësuar ose keni pritur lajme të këqija, ky studim i ri sugjeron që ekziston një mënyrë shumë e thjeshtë për të lehtësuar mendjen.

Hulumtimet nga Universiteti i Kalifornisë tregojnë se të luash Tetris ka një efekt të mrekullueshëm në shëndetin mendor dhe performancën e një personi.

Psikologia Kate Sëeeny udhëhoqi studimet duke vëzhguar efektet e lojës në mirëqenien e popullatës studentore të universitetit. Gjatë periudhave kur ka stres të madh, të tilla si provimet përfundimtare dhe duke marrë parasysh karrierën e ardhshme, Sëeeny i udhëzoi studentët të luajnë lojën Tetris para se të matnin nivelet relative të ankthit të perceptuar.

Hulumtimi i saj tregon se duke luajtur Tetris, individët me mbingarkesë përjetuan një reduktim të ndjeshëm të stresit dhe ankthit dhe një fluks emocionesh pozitive.

Ndërsa shumica e lojërave ofrojnë lloje të ngjashme zbavitjesh, Tetris ofron një balancë të përsosur të sfidës dhe aksesit; është mjaft e vështirë por e thjeshtë dhe intuitive mjaftueshëm për të bërë lojtarët të qëndrojnë të relaksuar dhe të gëzojnë përvojën.

Ky nuk është studimi i parë që ka treguar përfitimet e Tetris, një studim i vitit 2009 tregoi se njerëzit që praktikonin lojën arcade me kalimin e kohës përjetuan një performancë më të mirë mendore. Kjo e bën atë një aktivitet të përsosur për zbavitje, dhe një mënyrë fantastike për të përmirësuar mirëqenien tuaj mendore në një kohë të shkurtër.

© 2018, Pozitivi. All rights reserved.