Këshilla për të udhëtuar me çmim të ulët në çdo qytet
03/05/2019 Shpërndaje

Këshilla për të udhëtuar me çmim të ulët në çdo qytet

Qëndrimi i rehatshëm larg shtëpisë mund të jetë i shtrenjtë, por nuk ka pse të jetë. Gjatë 5 viteve të fundit kam udhëtuar nëpër dhjetra vende. Pyetja që dëgjoj më së shumti, deri tani, është “si mund ta përballosh këtë?” Askush nuk beson se është e mundur të udhëtohet me çmim të ulët dhe të përballueshëm, por në fakt është. Që kur jetoj në rrugë për muaj të tërë, unë i dua edhe më shumë udhëtimet. Ja si t’i bëni udhetimet me çmime të lira.

Qëndro në një hotel. Jo gjithmonë.

Harroni gjithçka që mendoni se dini për hostelet. Hotelet e sotme janë të pastra, të lira, për të gjitha moshat. Unë kam qëndruar në hostele që ishin më të mira se shumica e hoteleve ku kam qenë. Megjithëse mosha mesatare është më e re, unë jam 40 vjeç dhe kurrë nuk jam ndierë më i moshuari në ndonjë hotel ku kam qëndruar, dhe shpesh nuk jam as më i moshuari në dhomën time.

Nëse jeni kurioz për këto hapësira jetësore me kosto të ulët, shpesh-luksoze, shikoni faqet e rezervimit të hoteleve si Hostelworld dhe Hostelz. Ju do të merrni komente për çdo hotel, plus edhe foto. Unë kam qëndruar në mbi 100 hostele në vitet e fundit dhe shumica ishin të mëdha, disa ishin të tmerrshëm, por vetëm një pjesë të vogël ishin të këqija. Në përgjithësi, edhe pse jo gjithmonë, do të duhet të ndash një banjo, dhe dhomat më të lira janë dhoma të përbashkëta. Megjithatë, shumica e hostele kanë dhoma private.

[Bujtinat janë një mënyrë e mirë për të udhëtuar me çmim të ulët. Këtu janë disa këshilla nëse nuk keni qëndruar kurrë në një].

Lëri restorantet.

Nëse është një vakt i rëndësishëm, ose një vend që vërtet dëshironi ta provoni, mos u ndjeni fajtorë për shpenzimin e parave në ate restorant. Nëse ushqimi është i mirë, mos u ndjeni kurrë fajtorë. Por nëse është vetëm një vend që thjesht doni t’i hidhni një sy gjatë kohës që jeni duke eksploruar, mos e humbni kohën ose paratë.

Paketim i mirë.

Nëse valixha është shumë e rëndë për ta marrë me lehtësi mos e mbushni shumë. Të jesh në gjendje të mbash me vete çantën me lehtësi hap të gjitha llojet e mundësive për kursim të parave, si ecje dhe transport publik, në vend që të kesh nevojë për një shërbim të shtrenjtë taksi apo makine për t’ju marrë ju dhe çantat nga një vend në një tjetër.

Përpiquni të evitoni tharëset e flokëve dhe shumë rroba, ruajini ato për udhëtimin e rrradhës.

Përdorni kartat lokale SIM.

Tarifat e roamingut janë si një kërcënim i mërzitshëm dhe i papërfillshëm që vjen pas çdo udhëtimi. Merrni një kartë SIM lokale (Subscriber Identity Module) në vend, nëse mundeni. Kartat SIM janë të disponueshme pothuajse kudo që mund të udhëtoni. Ju mund t’i gjeni edhe në  kioska në aeroport, edhe pse ato ka të ngjarë të jenë më të shtrenjta sesa po t’i merrni sapo të hyni në qytet ose afër hotelit tuaj.

 

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.