Histori motivuese për biznes dhe punë
15/11/2018 Shpërndaje

Histori motivuese për biznes dhe punë

Suksesi në biznes nuk është i lehtë. Shumë më e lehtë është të lejosh biznesin t’ju rrëzojë sesa e kundërta. Në vend që të mbështilleni me peshqir dhe të qëndroni në shtëpi kur keni një problem biznesi, mblidheni veten dhe shkoni në punë. Ky tregim motivues do iu tregojnë se me pak punë, çdo nivel suksesi në biznes është i mundur.

Koloneli Sanders dhe pula e skuqur Kentucky.

Njëherë, kishte një burrë të vjetër, i cili ishte trokë. Ai jetonte në një shtëpi të vogël si dhe kishte një makinë të lodhur. Po jetonte jashtë kontrollit të sigurimeve shoqërore. Në moshën 65 vjeçare, vendos se gjërat duhej të ndryshonin. Kështu mendoi për atë që kishte për të ofruar. Miqtë e tij çmendeshin pas recetës së tij të pulës. Vendosi që ky ishte qëllimi i tij më i mirë për të bërë një ndryshim.

U largua nga Kentucky dhe udhëtoi në shtete të ndryshme për të shitur recetën. Vendosi t’jua prezantojë pronarëve të restoranteve recetën e pulës. Ua ofroi recetën falas, duke kërkuar vetëm një përqindje të vogël të artikujve të shitur. Tingëllon si një marrëveshje e mirë, apo jo?

Për fat të keq, jo në shumicën e restoranteve. Ai dëgjoi  ‘JO’ mbi 1000 herë. Edhe pas të gjitha këtyre refuzimeve, nuk u dorëzua. Besonte se receta e tij e pulave ishte diçka e veçantë. Ai u refuzua 1009 herë përpara e të merrte ‘po’ e parë.

Me atë sukses koloneli Hartland Sanders ndryshoi mënyrën se si amerikanët hanë pule. Kentucky Fried Chicken, e njohur gjerësisht si KFC është konceptuar prej tij. Kijeni gjithmonë parasysh, mos hiqni dorë kurrë dhe besoni gjithnjë në vete pavarësisht refuzimeve që mund të merrni.

© 2018, Pozitivi. All rights reserved.