Gjyshi me sëmundjen e ngjyrës së lëkurës krijon kukulla për fëmijë me të njëjtën gjendje
02/10/2019
0 komente
Shpërndaje

Gjyshi me sëmundjen e ngjyrës së lëkurës krijon kukulla për fëmijë me të njëjtën gjendje

Një gjysh në Brazil bën kukulla që kanë vitiligo – një sëmundje që shkakton humbjen e ngjyrës së lëkurës në njolla – për të ndihmuar fëmijët të ndihen më mirë.

João Stanganelli, 64 vjeç, kohët e fundit doli në pension dhe mori pëlhure së bashku me bashkëshorten e tij si një hobi. Projekti i tij i parë ishte një kukull për mbesën, diçka që ta kujtonte gjithmonë.

Kështu ai krijoi një kukull me arna vitiligo dhe më pas i lindi një ide. Tani, ai ndan modele të ndryshme kukullash në mediat sociale dhe po merr shumë porosi.

João beson se kukullat që ai krijon janë të afta të përhapin një mesazh të rëndësishëm. “Pamja ime për vitiligo më duket se është shumë e ndryshme, mendoj se është e nevojshme së pari që të keni vitiligo, pas kësaj ju zgjidhni atë që dëshironi të bëni”.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.

Komentet

Asnjë Koment Ju mund të jeni i pari që të komentoni!

Shkruani një Koment

Të dhënat tuaja janë të sigurta! Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet dhe të dhënat tuaja nuk do të shpërndahen me persona të tretë. *