Ford ndërton një shtëpi qenushësh që zhduk zhurmën për këlyshët në ankth
06/09/2019
0 komente
Shpërndaje

Ford ndërton një shtëpi qenushësh që zhduk zhurmën për këlyshët në ankth

Ford ka një zgjidhje për të lehtësuar një nga burimet më të zakonshme të frikës dhe ankthit tek qentë, zhurmën nga fishekzjarret.

Prodhuesi i automjeteve ka shpikur Noise-Cancelling Kennel, e cila aplikon teknologjinë aktive të anulimit të zhurmës.

Kjo teknologji përdoret aktualisht në SUV Ford’s Edge për të maskuar zhurmën e motorit. Kur mikrofonat brenda makinës marrin nivele të larta të zhurmës nga motori ose transmetimi, sistemi dërgon një sinjal kundërshtues përmes sistemit audio të makinës.

Valët e zërit, në të vërtetë, anulojnë njëra-tjetrën jashtë, duke lënë pasagjerët në heshtje relative. Bose ka një sistem të ngjashëm bazuar në kufjet e tij për anulimin e zhurmës që gjithashtu synojnë zhurmën në rrugë.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.

Komentet

Asnjë Koment Ju mund të jeni i pari që të komentoni!

Shkruani një Koment

Të dhënat tuaja janë të sigurta! Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet dhe të dhënat tuaja nuk do të shpërndahen me persona të tretë. *