Dekada pas shërbimit të fshehtë, heroina e Luftës së Dytë Botërore nderohet me medalje në Kongres
30/05/2019 Shpërndaje

Dekada pas shërbimit të fshehtë, heroina e Luftës së Dytë Botërore nderohet me medalje në Kongres

Një heroinë amerikane, kontributet e të cilës gjatë Luftës së Dytë Botërore u mbajtën sekrete për dekada, ka marrë një nga çmimet më të larta në vend.

Patricia Warner, 98 vjeç, nga Lincoln, u njoh dhe u befasua të martën me një Medalje të Artë.

Gjatë luftës, Warner ishte sekretare në Spanjë. Puna e saj e vërtetë, ishte me Zyrën e Shërbimeve Strategjike, e cila ishte paraardhëse e Agjencisë së Inteligjencës Qendrore. Detyra e vërtetë e Warner ishte të komunikonte me nëntokën franceze që të hidhnin pilotë amerikane nga vendi i okupuar nazist.

Warner tha se u bashkua me OSS në mënyrë që të hakmerret për vdekjen e bashkëshortit të saj, i cili u vra gjatë ditëve të hershme të luftës duke shërbyer në bordin e SHBA. Ai vdiq më pak se një vit pasi ishin martuar.

Pas shërbimit të saj, i cili gjithashtu përfshinte postimet e OSS në Nju Jork, Uashington dhe Londër, Warner fitoi një B.A. nga Barnard College në vitin 1949, hodhi poshtë një bursë të Fulbright në vitin 1951 me qëllim që të martohej me bashkëshortin e saj të dytë, fitoi një certifikatë në aftësitë e të mësuarit nga Universiteti Tufts në vitin 1975 dhe një studim i pavarur, i specializuar në çrregullime të ngrënies, nga Kolegji Lesley në 1985.

98 vjeçarja ishte nënë e gjashtë fëmijëve, duke përfshirë dhe ato nga martesa e saj e parë.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.