CNN: Shqipëria ngjit 12 vende në klasifikimin botëror të turizmit për 2019
10/09/2019 Shpërndaje

CNN: Shqipëria ngjit 12 vende në klasifikimin botëror të turizmit për 2019

Në një shkrim të gazetares së CNN Shqipëria është renditur 12 vende më lart në klasifikimin botëror të turizmit për vitin 2019.

Julia Buckley, gazetarja e CNN-it,  e cila analizon Raportin Konkurrues të Udhëtimit dhe Turizmit 2019 nga Forumi Ekonomik Botëror, organizata me seli në Zvicër mbledh çdo vit elitën globale për të diskutuar çështje madhore.

Ndër të tjera CNN shkruan se ”Shqipëria, Rumania dhe Serbia u ngjitën me 12 vende, përkatësisht në vendin e 86-të, 56-të dhe 83-të”.

”Me më shumë se 3 000 milje vijë bregdetare dhe jo më pak se 48 qendra të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, Spanja është shpallur vendi më i mirë në botë për t’u vizituar.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.