Vlen të dihet

  Ne do të kemi nevojë për 70 për qind më shumë ushqime deri në vitin 2050 për të ushqyer popullatën e planifikuar prej 9.7 miliardë. Në të njëjtën kohë, praktikat bujqësore dhe zinxhiri global i furnizimit me ushqime po

Gjate stinës se ftohtë faktorë si mjegulla, shiu, dëbora dhe akulli e bëjnë më të vështirë drejtimin e mjetit. Më e pakta që mund të bëjnë qytetarët është të respektojnë kufijtë e shpejtësisë e të kenë parasysh  rreziqet. Jemi në

Dhuna në familje është një fenomen që ekziston në shoqërinë tonë, më të prekura kryesisht janë gratë. Ditët e fundit, vrasja e gjyqtares Fildes Hafizi nga ish-bashëkshorti në zonën e Xhamllikut të Tiranë ka tronditur mbarë opinionin e gjerë. Ish-gjyqtarja

Liqeni i Zi në qytetin e Gramshit gjatë kësaj vere ka bërë jehonë në medie për shkak të vetive kuruese dhe numrit të madh të nejrëzve që shkojnë aty. Një liqen që bën mrekulli, kështu njihet nga pushuesit që shkojnë

Vitet e fundit kemi dëgjuar shumë mbi radikalizmin e dhunshëm. Radikalizmi është një proces nëpërmjet të cilit tek njerëzit zhvillohen ideologji dhe pikëpamje ekstremiste. Këto ideologji dhe pikëmpamje ekstremiste që nguliten në mendjet e njerëzve në forma të ndryshme, më

Ishujt Amwaj! Ishujt e bëra nga njeriu nuk janë një ide e re. Mijëra vjet përpara se kombet e sotme të fillonin ndërtimin e ishujve artificialë, njerëzit prehistorikë në ishujt Britanikë po bënin të njëjtën gjë. Të njohur si “crannogs”,

Problemi më i madh që i kufizon disa shqiptarë dhe të huaj të zgjedhin destinacionin e preferuar për të kaluar pushimet verore janë shpenzimet. Disa zgjedhin vende të lira, disa nuk bëjnë fare nga pamundësia, ndërsa të tjerë shkojnë në

Heroi ynë Kombëtar Skënderbeu, emiri i vërtetë i të cilit është  Gjergj Kastrioti njihet si një nga figurat më të shquara në historinë e shqiptarëve, si themelues i shtetit mesjetar. Gjergj Kastrioti, Heroi Kombëtar lindi në vitin 1403. Ai i përkiste