Vlen të dihet

A është pirja e ujit një sekret për t’u ndjerë i lumtur? Ndoshta jo, por ky studim i ri thotë se mund të jetë tregues i lumturisë së një personi. Një studim i ri i 2,000 amerikanëve që u pyetën

Një organizatë jofitimprurëse në Austin, Teksas, po ndihmon të pastrehët të gjejnë punë ndërsa pastrojnë qytetin. Në Tetor 2018, Fondacioni Other Ones krijoi një program për t’u siguruar të pastrehëve punë që të pastrojnë hapësirën e gjelbër në Austin. Që

Manny Pacquiao kampioni i botës në boks Manny ka ndërtuar rreth 1000 shtëpi për njerëzit e pastrehë dhe të varfër në Filipinë. Historia e tij është e njëjtë me familjet në nevojë që ai ka ndihmuar dhe kjo ka qenë

Gështenjat janë mbretëreshat e sezonit të vjeshtës. Kaq të vogla dhe kaq të shijshme, por edhe një koncentrat i shëndetit, pasi ato janë të pasura me hekur dhe acid folik. Si t’i gatuajmë dhe si t’i konsumojmë për të rritur

Në ëndrrat e kthjellta, ëndërrimtari e kupton se po ëndërron, ndërsa qëndrojnë në gjumë. Cila është shkenca që qëndron pas këtij fenomeni ndërgjegjës intrigues? Në mënyrë tipike, kur ëndërrojmë, nuk jemi të vetëdijshëm se po ëndërrojmë dhe ngjarjet, personazhet dhe

Një studim global mbi qëndrimet ndaj çmendurisë ka treguar se dy të tretat e njerëzve besojnë se është një rrezik natyror i plakjes. Çdo 3 sekonda, dikush kalon në çmenduri diku në botë. Vetëm në Shtetet e Bashkuara, 5.8 milion

Për tre dekadat e fundit, shkencëtarët në Finlandën Lindore kanë studiuar efektet e banjës së saunës mbi mijëra burra dhe gra dhe kanë zbuluar disa tendenca të mahnitshme. Më konkretisht, ky hulumtim, i njohur si Studimi i Faktorit të Riskut

Studiuesit e Universitetit të Kalifornisë Los Angeles kanë zhvilluar një eksperiment që rrit nivelet e një lloji të qelizës imune që duket se është e aftë të luftojë disa forma të kancerit. Qelizat T vrasëse natyrore invariane T (iNKT) janë

Edhe pse aktivitetet e tyre të përditshme janë të mëdha, nënat shpesh ndjehen fajtore që të marrin kohë për veten dhe të lënë fëmijët mënjanë. Sidoqoftë, një pushim i vogël pa fëmijët, madje edhe pa partnerin, është një përvojë e

Në epokën dixhitale të botës moderne, një studim i ri ka treguar që shpërqendrimet mund të ndryshojnë perceptimin e njerëzve për atë që është e vërtetë. Shpërqendrimi është një pjesë e jetës moderne. Në Shtetet e Bashkuara, telefonat celularë shpërqendrojnë