Vlen të dihet

Studimet kanë treguar që ekziston një lidhje midis shëndetit kardiovaskular dhe shëndetit të trurit, por është e paqartë nëse faktorët gjenetikë apo mjedisorë janë më të rëndësishëm në përcaktimin e tyre. Një studim i ri tek binjakët sugjeron që ushqimi

Një nga mënyrat sesi nxënësi të përparojë në mësime, është gjumi i drekës. Dukë pushuar në drekë ai do të jetë më produktiv dhe më i shëndetshëm. Fëmijët të cilët pushojnë pasdite, janë më të qetë, më të lumtur dhe

Më poshtë ju sjellim mënyrën si mund të vlerësoni nxënësit tuaj, në rast se jeni mësues të shkollave speciale, apo keni në klasat tuaja nxënës të cilët kanë nevoja të veçanta. Lënda:  Vlerësim psikoedukativ për nxënësin: XXX Nxënësi: XXX Datëlindja: XXX Diagnoza: P.M.R; ADHD

Në Tiranë është mbajtur një konferencë rajonale mbi edukimin seksual në Shqipëri dhe më gjerë, ku në fokus ishte forcimi i edukimit seksual, brenda dhe jashtë shkollës. Në të gjithë rajonin qeveritë kërkojnë të forcojnë edukimin seksual, por progresi është

Ju prezantojmë me historinë e veçantë të mësuesit nga Vlora, Ardi Stefa, romani i të cilit, u botua pa dijeninë e tij nga nxënësit. Mësuesi e ruan këtë si një nga kujtimet më të bukura në jetën e tij profesionale.

Disa njerëz bëhen më të shqetësuar pasi përpiqen të pushojnë, sepse relaksimi ndërpret shqetësimin e tyre, sipas hulumtimeve të reja. Edhe pse qëllimi i ushtrimeve relaksuese është të zvogëloni ankthin, për disa njerëz, ato kanë efektin e kundërt. Një studim

“Çokollata e errët mund të ndikojë pozitivisht në humor dhe të lehtësojë simptomat depresive”. Një studim i botuar së fundmi është i pari që shqyrton lidhjen me depresionin, sipas llojit të çokollatës së konsumuar. Studiuesit nga UCL kanë punuar në

“E dini, në përfundim të njëzetave, pak muaj para se ta gjeja veten me një prefiks të ri, kuptova se stresi flinte brenda meje prej kohësh. Si pasojë e shkollës, karrierës, problemeve personale dhe familjare, i kisha trajtuar simptomat e

Produktiviteti i mësuesit reflektohet në rezultatet e nxënësit të tij. Në rast se mësuesi arrin të krijojë një klimë pozitive në klasë, atëherë suksesi është i garantuar. Ja hapat që duhet të ndiqni për një mësimdhënie të suksesshme. Mësuesi është

Për shumicën prej nesh, hobi ynë është një përbërës thelbësor i jetës sonë personale, por a e dini se ato mund të jenë të mira edhe për shëndetin tonë mendor dhe fizik? Hobi siguron një përdorim të plotë, produktiv të