Vlen të dihet

Prindër me frikën tuaj ndaj natyrës dhe lojrave të “frikshme”, ju e pengoni fëmijën nga zhdërvjelltësimi i reflekseve për vetmbrojtje dhe pengoni zhvillimin e imunitetit. Mos u trëmbni pse djersiu, u bë pis apo ka gervishtur gjurin… Shkencëtarët e quajnë

Një shkollë e mesme në Iowa u lejon nxënësve të fitojnë kredi për edukim fizik duke ndihmuar të moshuarit. Ndërsa shumica e nxënësve në mbarë vendin fitojnë kredi PE me aktivitete jashtëshkollore si atletikë dhe grupe marshimi, Qendra Alternative e

Përmes punës krijuese mësuesja edukon te nxënësit: vullnetin, fantazinë, këmbënguljen, punën e pavarur, krenarinë për punën, konkurencën, mendimin krijues dhe mendimin kritik. Zhvillimi i forcës krijuese te fëmijës zhvillohet në një moshë të hershme. Gjatë punës së saj mësuese Valbona

Edukimi seksual dhe riprodhues gjithëpërfshirës ka qenë tema e rradhës e trajtuar në rubrikën “Jo tabu”, një kuiz argëtues dhe edukues mbi shëndetin seksual dhe riprodhues në emisionin “Trokit” në INtv. Të ftuara në këtë puntatë për të folur për

Uji na tërheq, na mahnit dhe na bën të lumtur. Kur shkojmë në det dhe kur jemi pranë ujit zakonisht ndihemi mirë. Le të mendojmë, për shembull, për dëshirën për të shkuar një plazh apo në një liqen malor sidomos

Iben Dissing Sandahl, specialiste e rritjes dhe edukimit të fëmijëve në këtë intervistë, sjell arsyet pse sistemet tradicionale të mësimdhënies ndikojnë në gjendjen emocionale të fëmijës. Ja se çfarë ndikim i pozitiv ka interaktiviteti dhe loja… Aktivitetet e fëmijëve janë

Të vlerësosh të mirën në këtë botë të mbushur me maska është kthyer në një sfidë. Ekziston, në kontekst të urryer, nevoja për t’ia dalë në të gjitha sektorët, edhe në mënyra të dyshimta, sikur qëllimi të justifikonte mjetin. Qëllimi

Një studim i ri në Zvicër tregon se muzika mund të bëjë shumë më tepër se të qetësojë shqisat. Kërkimi thotë se muzika e orkestruar posaçërisht mund të ndihmojë në rritjen e neurozhvillimit të foshnjave të lindura para kohe. Në

Dhuna me bazë gjinore ka qenë tema e kuizit “JoTabu” në emisionin e rradhës në “Trokit”. Emisioni ka startuar me sfidën e dy të rinjve të cilët u janë përgjigjur pyetjeve të ndryshme përsa i përket dhunës, ku shfaqet, në

Pushimet magjike – Aventurat tona të verës do të bëhet shoqëruesi argëtues i fëmijëve gjatë pushimeve verore duke kontribuar drejtpërdrejt në zhvillimin e tyre. Arsyet jua shpjegojnë bashkëautoret… Në kuadër të panairit të librit, Prishtinë, më 8 qershor 2019 u