Politika Pozitive

Më shumë rol dhe fuqi për gruan, në politikë. Ky është mesazhi që dëgjojmë shpesh të përcillet nga aktorë të ndryshëm të shoqërisë, përfshirë këtu edhe vetë politikanët. Ditët e fundit gjatë qëndrimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, kryetarja

Një ditë e bukur e mbushur me energji pozitive ka qenë 7 Marsi për disa gra dhe vajza shqiptare me uniformë të cilat janë mbledhur për të festuar së bashku në ditën ndërkombëtare të gruas. Ka qenë Ministrja e Mbrojtjes

Komuna e Tuzit në Mal të Zi udhëhiqet zyrtarisht nga një shqiptar. Fituesi është Nikë Gjeloshaj, kandidat i përbashkët i koalicionit të tre partive shqiptare: Alternativa Shqiptare, Lidhja Demokratike Shqiptare dhe Unioni Demokratik Shqiptar të cilët u bashkuan nën siglën

Kreu i PD-së Lulzim Basha deklaroi sot për militantët dhe median para selisë së PD se Këshilli Kombëtar i Partisë Demokratike miratoi në unanimitet vendimin për djegien e mandateve të deputetit. “Kam nderin dhe privilegjin t’ju bëj të ditur vendimin

Duke pasur parasysh lajmet e fundit në vendin tonë, mbase mund të befasoheni kur thuhet se demonstrata paqësore janë normë në Amerikë. Titujt gjithmonë përqëndrohen në çdo dhunë që shpërthen, madje edhe gjatë protestave më paqësore. Por, Shtetet e Bashkuara

Për të sjellë ndryshim, zgjidhja nuk është protesta e dhunshme. Kur nuk mund të qëndroni të heshtur për një çështje të caktuar, shprehja e pikëpamjeve tuaja nëpërmjet protestës civile është një mënyrë pozitive për të bërë një ndryshim. Mbledhja e

Përparim Kabo Jo nuk mund të jeni më përfaqësues të popullit… Dua të them të nderuar deputetë të Kuvendit të Shqipërisë, por a jam korrekt? A jeni ju të nderuar? Ku dhe si ta gjej e ta takoj nderin tuaj?

Pallatet e vjetra në njësinë 10 në Tiranë po shfaqin probleme në jetesë për familjet si pasojë e lagështirës dhe kushteve të këqija në të cilat ndodhen. Në këto pallate e ka bërë më të vështirë orientimin e këtij problemi, moszgjidhja

Në ceremoninë përmbyllëse të javës së demokracisë “Aktivizmi qytetar dhe rinor në funksion të demokracisë vendore” u bë ndarja ndarja e certifikatave të mirënjohjes për të rinjtë, të angazhuar me projekte dhe nisma konkrete me LëvizAlbania. Gjithashtu u shpallën dhe

Ditën e sotme është miratuar ligji për përdorimin e gjuhës shqipe në Maqedoni, me 69 vota pro dhe asnjë kundër. Gjuha shqipe pas shumë debateve që nga shtatori i vitit të kaluar kur është propozuar, këtë të mërkurë është bërë