Lajmet e Ditës

Dy motra Delaëare po përpiqen të rrisin shkallën e shkrim-leximit të historive para gjumit. Zaria Willard, 13 vjeç, dhe Hailey Willard, 8 vjeç, kanë lexuar për muaj të tërë tregimet e gjumit në Facebook dhe kanë rreth 100 shikues për

Kjo është historia e një nëneje të guximshme që la punën në moshën 51 vjeçare për t’u diplomuar së bashku me djalin e saj me autizëm. Maria jeton në Moimaço (provinca Udine) dhe djali i saj, Alessio, është autik. Shkolla,

Shqiptarët gjithmonë kanë pasur tipar identifikues bujarinë. Kjo është vërtetetuar edhe përmes një studimi të zhvilluar vitin e kaluar nga Barometri i Ballkanit njëkohësisht në Shqipëri, Bosnjë, Maqedoni, Serbi, Malin e Zi dhe Kosovë i cili tregoi se shqiptarët kishin

Një i ri shqiptar i quajtur Vinçenco ka gjetur një portofol në një fshat të Italisë, ku edhe jeton e punon prej pak kohësh dhe ka dashur t’ja kthejë pronarit. Gjesti i bukur i të riut shqiptar e ka vënë

Një kishë në Wyoming, Michigan, ka paguar borxhin mjekësor për rreth 2.000 familje. Grand Rapids njoftoi së pari se kisha do të paguajë borxhin mjekësor prej 1,899 familjesh, një shumë që arrin gati 2 milionë dollarë. Kisha shoqërohej me RIP

Ky publikim është realizuar nga UNFPA me ekspertizën e Observatorit për të Drejtat e Fëmijëve dhe të Rinjve në kuadër të projektit “Leave no One Behind” tregon të dhëna mbi njohurite të rinjtë për Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm. Në

‘Jam unë’

Luli Progni: “Jam unë” – një hapësirë për ata që e duan profesionin e tyre, që nuk shtiren ndryshe, që nuk ankohen gjithë ditën se Shqipëria s’bëhet, …për ata që nuk kanë turp të thonë #jamune. Pa inskenime, pa gënjeshtra, pa censurë.

Për herë të parë është zhvilluar një konferencë shkencore mbi letërsinë shqipe, posaçërisht atë të viteve 1945-1990, me temë “Zhvillimi i letërsisë shqipe në vitet 1945-1990”. Në këtë konferencë janë bërë bashkë 5 universitete shqipfolëse si Departamenti i Gazetarisë dhe

Një grua në Emiratet e Bashkuara, Munira Abdulla ishte në gjendje të pavetëdijshme për 27 vjet pas një aksidenti me makinë. Pastaj ajo u zgjua. Ndërgjegjia iu kthye pasi ka kaluar 27 vjet në këtë gjendje, sipas familjes dhe mjekëve.

Atleti Stephon Camp themeloi fondacionin “Unë mund të ndihmoj” për t’u treguar fëmijëve në qytetin e Kansas se si të shmangin problemet dhe të bëjnë ndryshim në komunitetin e tyre. “Pse askush nuk bën asgjë për të ndihmuar?” Kampioni ndaloi