Lajmet e Ditës

Kur Vince Rozmiarek filloi vullnetarisht si menaxher zyrtar i bordit të mesazheve në rrugët e bashkësisë gjashtë vjet më parë, me siguri nuk mendoi se kjo do ta bënte atë të famshëm ndërkombëtarisht. Rozmiarek i cili jeton në qytetin e

Rasti i Charlit, 23-vjeçarit nga Bostoni, që larg Amerikës zgjodhi Shqipërinë për të punuar, është krejt i veçantë. Si pjesë e Korpusit të Paqes, Charli aplikoi fillimisht të vinte në Shqipëri, dhe prej muajit Prill punon si mësues i anglishtes

Nëse dëshironi të bëni pushim në orët e punës, më mirë mos u përmbani në telefonin tuaj. Në fakt, truri juaj nuk do të përfitonte, pasi nuk do të kishte kohën e duhur për t’u rimbushur. Përdorimi i smartphone-it gjatë

Roli i të rinjvenë arritjen e SDGs (sipas të rinjve të anketuar) Pjesëmarrja dhe përfshirja në çështje që janë me interes të lartë për ta. Aktivitete informuese, ndërgjegjësuese për tematika të ndryshme. Aktivitete lobuese dhe advokuese për përfshirjen e çështjeve

Burimi më i shpeshtë i informacionit për të rinjtë e Bashkisë së Fierit është interneti. Ndërmjet të rinjve që kanë njohuri mbi SDGs rezulton se: a. Interneti (67% e rasteve) është burimi më i shpeshtë i informacionit për të rinjtë

Mediat italiane i kanë kushtuar një tjetër artikull vendit tonë dhe mundësitë që ofron për të rinjtë. Artikulli është publikuar nga vetë kryeministri Edi Rama. ‘Mirëmëngjes, dhe me këtë artikull të medias italiane mbi Shqipërinë dhe shanset që vendi ynë

Dy motra Delaëare po përpiqen të rrisin shkallën e shkrim-leximit të historive para gjumit. Zaria Willard, 13 vjeç, dhe Hailey Willard, 8 vjeç, kanë lexuar për muaj të tërë tregimet e gjumit në Facebook dhe kanë rreth 100 shikues për

Kjo është historia e një nëneje të guximshme që la punën në moshën 51 vjeçare për t’u diplomuar së bashku me djalin e saj me autizëm. Maria jeton në Moimaço (provinca Udine) dhe djali i saj, Alessio, është autik. Shkolla,

Shqiptarët gjithmonë kanë pasur tipar identifikues bujarinë. Kjo është vërtetetuar edhe përmes një studimi të zhvilluar vitin e kaluar nga Barometri i Ballkanit njëkohësisht në Shqipëri, Bosnjë, Maqedoni, Serbi, Malin e Zi dhe Kosovë i cili tregoi se shqiptarët kishin

Një i ri shqiptar i quajtur Vinçenco ka gjetur një portofol në një fshat të Italisë, ku edhe jeton e punon prej pak kohësh dhe ka dashur t’ja kthejë pronarit. Gjesti i bukur i të riut shqiptar e ka vënë