Lajmet e Ditës

Nëse dëshironi të bëni pushim në orët e punës, më mirë mos u përmbani në telefonin tuaj. Në fakt, truri juaj nuk do të përfitonte, pasi nuk do të kishte kohën e duhur për t’u rimbushur. Përdorimi i smartphone-it gjatë

Roli i të rinjvenë arritjen e SDGs (sipas të rinjve të anketuar) Pjesëmarrja dhe përfshirja në çështje që janë me interes të lartë për ta. Aktivitete informuese, ndërgjegjësuese për tematika të ndryshme. Aktivitete lobuese dhe advokuese për përfshirjen e çështjeve

Burimi më i shpeshtë i informacionit për të rinjtë e Bashkisë së Fierit është interneti. Ndërmjet të rinjve që kanë njohuri mbi SDGs rezulton se: a. Interneti (67% e rasteve) është burimi më i shpeshtë i informacionit për të rinjtë

Mediat italiane i kanë kushtuar një tjetër artikull vendit tonë dhe mundësitë që ofron për të rinjtë. Artikulli është publikuar nga vetë kryeministri Edi Rama. ‘Mirëmëngjes, dhe me këtë artikull të medias italiane mbi Shqipërinë dhe shanset që vendi ynë

Dy motra Delaëare po përpiqen të rrisin shkallën e shkrim-leximit të historive para gjumit. Zaria Willard, 13 vjeç, dhe Hailey Willard, 8 vjeç, kanë lexuar për muaj të tërë tregimet e gjumit në Facebook dhe kanë rreth 100 shikues për

Kjo është historia e një nëneje të guximshme që la punën në moshën 51 vjeçare për t’u diplomuar së bashku me djalin e saj me autizëm. Maria jeton në Moimaço (provinca Udine) dhe djali i saj, Alessio, është autik. Shkolla,

Shqiptarët gjithmonë kanë pasur tipar identifikues bujarinë. Kjo është vërtetetuar edhe përmes një studimi të zhvilluar vitin e kaluar nga Barometri i Ballkanit njëkohësisht në Shqipëri, Bosnjë, Maqedoni, Serbi, Malin e Zi dhe Kosovë i cili tregoi se shqiptarët kishin

Një i ri shqiptar i quajtur Vinçenco ka gjetur një portofol në një fshat të Italisë, ku edhe jeton e punon prej pak kohësh dhe ka dashur t’ja kthejë pronarit. Gjesti i bukur i të riut shqiptar e ka vënë

Një kishë në Wyoming, Michigan, ka paguar borxhin mjekësor për rreth 2.000 familje. Grand Rapids njoftoi së pari se kisha do të paguajë borxhin mjekësor prej 1,899 familjesh, një shumë që arrin gati 2 milionë dollarë. Kisha shoqërohej me RIP

Ky publikim është realizuar nga UNFPA me ekspertizën e Observatorit për të Drejtat e Fëmijëve dhe të Rinjve në kuadër të projektit “Leave no One Behind” tregon të dhëna mbi njohurite të rinjtë për Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm. Në