KRYESORE

“Koha më e mrekullueshme e vitit” është në fakt, periudha më e vështirë e vitit për shumë prej nesh, pasi përballemi me rrezik të lartë për zhgënjime dhe dhimbje që grumbullohen shtresë mbi shtresë në zemër. Pjesën më të madhe

Serotonin vepron si një neurotransmetues, një lloj kimikali që ndihmon të transmetojë sinjale nga një zonë e trurit në një tjetër ku thuhet se ndikon në një shumëllojshmëri të funksioneve psikologjike dhe të trupit. Kjo përfshin qelizat që lidhen me

Sot më 14 Shkurt, të gjithë të dashuruarit festojnë anembanë globit ditën e shënuar në kalendar, si Dita e Shën Valentinit. Të gjithë pajtohemi me parimin se ndjenjat duhet të shprehen çdo ditë të jetës dhe jo vetëm më 14

Papunësia është në shifra të larta si në Shqipëri dhe Kosovë, sidomos te të rinjtë. Një prej tyre është dhe Dren Gashi, i cili ka studiuar në Universitetin “Westminster”, në Londër. Dreni edhe pse ka mbaruar studimet në një universitet

“Të ndryshëm dhe të barabartë” një nismë në kuadër të së cilës u organizua një aktivitet bamirësie i quajtur “Ende ka jetë”, që bëri bashkë figura të njohura të ekranit dhe qytetarë të thjeshtë, kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave.

Lajmet pozitive tanimë përdoren në një tjetër formë motivuese. Jeanette Haigh, një mësuese e dalë në pension ka vendosur të përdorë lajme pozitive për të ndihmuar një grup të rriturish të mësojnë shkrim dhe lexim në zonën ku jeton në

Ikona e Historisë së Çamërisë, historiani Ibrahim Hoxha, mbi 96 vjeç dhe ende merr pjesë në çdo aktivitet për Çështjen Çame. Fotoja është bërë më 16 Janar, 2018 në Tiranë me rastin e 27 vjetorin e themelimit të Shoqatës Patriotike

Në pak më shumë se një shekull, plastika është quajtur si një çudi shkencore. Ishte viti 1907 kur u zbulua plastika e parë moderne, bakeliti. Ajo vuri në dukje rrugën e një familje të tërë të produkteve të bazuara në

Aktori i madh i skenës shqiptare Robert Ndrenika sot feston 76 vjetorin e lindjes. Vitet kalojnë por shpirti i artistit të lirë, ka lëshuar rrënjë tek publiku shqiptar dhe ende vazhdon të ruajë atë madhështi përpara çdokujt që padyshim e

Historia e ngritjes së Mbretërisë Shqiptare lidhet me procesin e pavarësisë kombëtare, daljes së Shqipërisë si subjekt i së drejtës ndërkombëtare dhe i ngritjes së shtetit shqiptar. Mbretëria Shqiptare u ngrit vetëm në çerekun e dytë të shekullit XX, më