KRYESORE

Për shumë arsye abuzimi seksual është një abuzim që mbetet i fshehtë. Abuzimi seksual ka shumë pasoja fizike dhe emocionale te fëmijët, të rinjtë dhe të rriturit.  Rastet e abuzimeve janë të shumta dhe çdo ditë ka denoncime nga më

Promovimi i planifikimit familjar dhe sigurimi i qasjes në metodat kontraceptive të preferuara për gratë dhe çiftet – është thelbësor për sigurimin e mirëqenies dhe pavarësinë e grave, duke përkrahur shëndetin dhe zhvillimin e komuniteteve. Ju mund të zgjidhni një metodë

Më 11 korrik të çdo viti, organizohet Dita Botërore e Popullsisë. Qëllimi i kësaj dite është që të fokusohet vëmendja e gjithë botës në rëndësinë e çështjeve të popullsisë. Ideja për këtë ditë lindi kur popullsia e botës arriti në

Një i ri shqiptar i quajtur Vinçenco ka gjetur një portofol në një fshat të Italisë, ku edhe jeton e punon prej pak kohësh dhe ka dashur t’ja kthejë pronarit. Gjesti i bukur i të riut shqiptar e ka vënë

Nga Alanna Armitage dhe Tomas Sobotka Shumë vende në Evropën Lindore po përballen me atë që perceptohet shpesh si një krizë popullsie. Njerëzit me kualifikim të lartë të moshës riprodhuese po i lënë vendet e tyre për të kërkuar mundësi

Një student shqiptar në Universitetin Lund të Suedisë ka fituar konkursin ndërkombëtar të arkitekturës “Sfida e jetesës kolektive në Romë” 2019. Bëhet fjalë për studentin nga Kosova, Rron Bexheti. Për të përballuar krizën e strehimit në Romë në 2018, u

Besa Deda është një tjetër shqiptare e suksesshme në botë. Që nga viti 2008 ajo udhëheq bankën “St.George”. Karriera e saj ka ecur nëpër hapa të sigurt. Përveç kësaj, Deda është edhe sekretare e Shoqatës Australiane për Biznes dhe Ekonomi.

Mjalti është një nga produktet më të dobishme për shëndetin e njeriut, pasi ka shumë veti shëruese. Por ai është gjithashtu një faktor i rëndësishëm në prodhimtarinë vendase. Vitet e fundit ky sektor ka një trend pozitiv në rritje sipas të

Lindsay Keeling është një vajzë nga Teksasi, e cila ka vendosur të lërë Amerikën për Kosovën. Pasioni për kultura të reja dhe dëshira për të udhëtuar e për të jetuar në shtete të ndryshme e bëri atë të zgjedhë programin

Ndonjëherë, dhe nuk janë të paktë ata që mendojnë si unë, duhet të tregohemi të matur, dashamirës dhe vetëm sa mund të cekim diçka që nuk shkon, duhet të zbusim tonet dhe të vëmë buzën në gaz; duhet të mbetemi