KRYESORE

Popullsia shqiptare është zvogëluar në numër që nga rënia e regjimit socialist në 1990, nga 3.2 milion në 1989 në 2.8 milion në 2011 dhe në 2.6 milion në 2018; nga një normë e lartë vjetore e rritjes prej 2.06%

Kryeqyeti ka hyrë në periudhën e festave kombëtare. Këtë vit do të jetë pak më ndryshe, se Nëntoret  e shkuara, pasi Tirana përkujton 75 vjetorin e çlirimit. Për këtë arsye, për të dytin vit radhazi, Bashkia e Tiranës rikthen nismën

BERAT, Shqipëri – Tefta Shakaj gjithmonë dëshironte të studionte në universitet për tu bërë doktoresh, por kjo nuk ishte një mundësi për të në Shqipëri në kohën kur ishte adoleshente. “Ne ishim të detyruar të bënim atë që na thonin”,

Një grup kuzhinierësh të famshëm në Kaliforninë Veriore janë bashkuar për të ushqyer mijëra evakuues. Chef Guy Fieri u bashkua me forcat me Tyler Florence, Traci Des Jardins dhe José Andrés në Kuzhinën Qendrore Botërore jofitimprurëse. Ata, së bashku me

Një bibliotekë e re po rikonstruktohet në kryeqytet. Aktualisht po punohet për rikonstruksionin e plotë të Bibliotekës së Laprakës në njësinë 11. Punonjësit e bashkisë po merren me rikonstruktimin total të saj duke bërë zëvendësimin nga e para të të

Nevin Binani është drejtore në Drejtorinë e Projektimit, në Bashkinë e Tiranës, drejtori e cila është e angazhuar posaçërisht me projektin e Piramidës. Objekti i Piramidës i ndërtuar në vitetet ’80 është krijuar si një strukturë që nga sipër të

Vullnetarët qëndruan krah për krah, duke formuar një zinxhir njerëzor që përfshinte më shumë se një çerek milje – me tepër se pesë fusha futbolli. Më shumë se 650 njerëz erdhën në degën e bibliotekës qendrore Norman, Okla. Të Dielën

Sektori publik i prodhimit dhe shërbimeve, regjistrojnë numrin më të lartë të të punësuarve. Por cilat janë institucionet publike që dominojnë? Referuar të dhënave të Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve, të vëna në dispozicion për TV SCAN,  Operator i Shpërndarjes

Në Kroaci janë hapur dy shkolla shqipe.  Së fundmi është hapur në qytetin Osijek të Kroacisë shkolla e mesme shqipe, e cila do të jetë shkolla e dytë e tillë në Kroaci, pas shkollës së mesme shqipe në Zarë. Përhapja

talia ka qenë vendi i ëndrrave për shumë shqiptarë, e cila së fundi po shihet se u shndërrua e tillë edhe në aspektin sportiv. Shumë lojtarë dëshironin që karrierën e tyre ta ndërtonin në shtetin fqinj dhe e shihnin kampionatin