Koha e Lirë

Kryeqyeti ka hyrë në periudhën e festave kombëtare. Këtë vit do të jetë pak më ndryshe, se Nëntoret  e shkuara, pasi Tirana përkujton 75 vjetorin e çlirimit. Për këtë arsye, për të dytin vit radhazi, Bashkia e Tiranës rikthen nismën

Sopranoja e madhe Ermonela Jaho është zgjedhur ambasadore për fushatën e ndërgjegjësimit në betejën kundër kancerit të gjirit. Për të dhënë edhe më shumë mbështetje në këtë kauzë Jaho kthehet në Tiranë për t’iu bashkuar zërit të vajzave dhe grave

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Fëmijës Vajzë – 11 tetor, Rrjeti i Organizatave “Zeri i te Rinjve”, me koordinimin e Observatorit dhe mbeshtetjen e UNFPA-se do të zhvillojë disa aktivitete Kalendari i mëposhtëm përmban informacion në lidhje me përshkrimin e aktiviteteve,

Filmi “Drita” u shfaq në “Zürich Film Festival” dje, si dhe do të shfaqet më 2 tetor, sot dhe më 6 tetor, që është dhe dita e mbylljes së festivalit. Filmi “Drita” që është një koproduksion SHBA-Kosovë do të shfaqet

Kemi dëgjuar shumë probleme për spitalet, mjekët dhe shërbimin shëndetësor. Shpesh jemi të prirur të dëgjojmë vetëm negativen, dramatiken, shokuesen dhe gjërat e mira t’i kalojmë pa i vënë re. Nuk besoj se keni dëgjuar ndonjë falenderim në media për ndonjë

Greta, një vit më parë ishte vetëm, sot grevë me miliona njerëz. Fotografia që tregon se si një person mund të bëjë ndryshimin Ulur në tokë me gërshetat e saj dhe pranë posterit që të gjithë e njohim mirë sot,

Shëndeti mendor dhe fizik janë të rëndësishme dhe duhet të ushqehen pavarësisht nga mosha, por duket se duhet t’i kushtojmë vëmendje të veçantë në rastin e më të brishtës, i cili përfshin fëmijë të vegjël, dhe të moshuar. Këndi i

A jeni një nga ata që dëshironi të komentoni anglishten e dikujt në mediat sociale, duke mos marrë parasysh faktin që anglishtja mund të mos jetë gjuha e tyre e parë? Epo atëherë, ju jeni mjaft i padrejtë. Shkencëtarët kanë

Prindërit sot janë shumë të brengosur për rritjen e fëmijëve që do të jenë forca për njw botw mw të mirë. Ka shumë mënyra për t’u mësuar fëmijëve empati dhe mirëkuptim, dhe një qasje shumë e thjeshtë por e fuqishme

Këngëtarja e famshme shqiptare, Dua Lipa, ka dhuruar 150 mijë euro për një qendër arti, për të rinjtë në kryeqytetin e vendlindjes së saj Kosovës disa javë më parë. Lajmin e bukur për hapjen e një akademie muzikore për talentet