Histori Suksesi

Teksa Dibra po boshatiset nga të rinjët të cilët kanë marrë rrugët e botës, njësoj si të parët e tyre, neve na lind detyra për të promovuar dhe inkurajuar të rinjtë të qëndrojnë këtu dhe potencialin e tyre ta zhvillojnë

Media gjermane shkruan se Shqipëria po kthehet në një destinacion të turizmit kulinar. Këtë reportazh të medias gjermane “Ëelt.de” e ka shpërndarë edhe kryeministri Edi Rama në rrjete sociale, ku përshkruhen element interesantë të vendit tonë, duke pëfshirë historinë, gatimin,

Një tjetër polic shqiptaro-amerikan nisi shërbimin në Departamentin Metropolitan të Policisë, në Distriktin e Kolumbias (Metropolitan Police Department of the District of Columbia – MPDC), shkruan gazeta Illyria. Kevin Veizaj ka pёrfunduar studimet nё Akademinё e Policisё dhe pas diplomimit nisi

Çmimi për kategorinë “libri didaktik” shkoi për autorin Luan Rama, me librin “Më quajnë Eqrem Çabej, pjesë e kolonës së shtëpisë botuese “Albas”, “Më quajnë…”, me motivacionin “Një tekst letrar që mbart vlera të spikatura didaktike. Para disa ditësh Ministria

Neshat Limani shpalos ofertën e kompanisë së patundshmërive “Limani Immo”. Tetovari flet për vështirësitë dhe përparësitë që ka ky biznes në Zvicër Numri i banesave dhe shtëpive të lira, pa banues, në Zvicër, ka arritur një rritje rekorde. Kështu konstatohet

Fatos Xhafolli, një shtetar shqiptar i Kosovës është pronar i restorantit “Nuovo Mario”. Ai para 25 vjetësh ishte prapa banakut, kurse tani është ‘bosi’, shkruan “sueddeutsche.de”. Restoranti italian është shumë i vizituar në Berlin, duke njëri nga restorantet më të

Kompania “Kristi Transport”, me seli në Sulgen, e pronarit Kristë Ukës nga Stublla e Vitisë, është dëshmi se puna e palodhshme dhe guximi për investim, gjithmonë shpaguhet. Sulgeni është një fshat me mbi 3 mijë banorë në kantonin Thurgau. Edhe në këtë

Një tjetër polic shqiptaro-amerikan nisi shërbimin në Departamentin Metropolitan të Policisë, në Distriktin e Kolumbias (Metropolitan Police Department of the District of Columbia – MPDC), shkruan gazeta Illyria. Kevin Veizaj ka pёrfunduar studimet nё Akademinё e Policisё dhe pas diplomimit nisi

Josif Grabocka, është shqiptari i cili punon si profesor i Inteligjencës Artificiale. Ai punon në Universitetin e Hildesheim në Gjermani. Tutje, profesori shqiptar është edhe autor i disa punimeve shkencore në fushën e zhvillimeve digjitale dhe po ashtu konsulent shkencor

Këto ditë ka hapur dyert spitexi privat am.pm në Kantonin Zug, me të cilin do të udhëheq infermierja me origjinë nga Kosova Fatmire Bajselmani. Në tregun e fshatit, në komunën e Rotekreuz, një vendbanim me rreth 10 mijë banorë në