FOTO LAJM

Në mbështetje të një lëvizje globale që bën thirrje për barazi gjinore dhe dhënien fund të dhunës kundër grave më datë 14 qershor 2019, gratë anembanë do të hyjnë në grevë. Me kalimin e kohës, gratë janë bërë më të

“Çdo natë para se të shkoj të fle thërras babain tim dhe ai më fut në shtrat. Edhe pse unë mund të qëndroj i vetëm dhe ai shtrihet në krevat pranë meje dhe teksa më përqafon më tregon se është

“Ne ishim duke studiuar jashtë vendit në të njëjtin qytet në Angli. Herën e parë që e pashë atë thashë: ‘Ëoë. Ajo është e bukur. Do të ishte e mrekullueshme nëse mund të flisja me të. ‘Por ajo ishte më

Magjia e hënës

“Ishte shumë emocionuese të shihje përbërjen molekulare të hënës. Njëmbëdhjetë për qind e hënës përbëhet nga Ilmenite, një metal që përmban oksigjen në fazë te kufizuar. Pra, nëse e trajtoni atë me hidrogjen, ju merrni ujë. Uji në hënë! Gjithçka

“Është një vend i bukur nga deti. Ka një plazh të madh prapa shtëpisë. Ka një vresht. Ka një kopsht. Gjyshja ime e projektoi vetë shtëpinë dhe e donte aq shumë. Ne kemi kaq shumë kujtime atje. E gjithë familja

Përgjova, për mirë

“Në një nga rrugët kryesore të Tiranës, kjo zonjë kishte gjetur kohën, larg lajmeve bajate të përditshme e afër humanizmit të përkohshëm tonin, të fliste me një djalë që rri gjithmonë në këtë cep trotuari, pranë Fakultetit të Inxhinierisë. Përgjova, për

Studentja e shkëlqyer dhe volejbollistja e mahnitshme në Kombëtaren Shqiptare, Cindy Marinaj do të përfaqësojë Shqipërinë në Miss Universe 2019.

“Ne u takuam në klubin e kinemasë në universitet. Të dy ëndërruam të bëheshim regjisorë. Por Daniel ishte kaq arrogant. Fillimisht e urreja: tonin e zërit të tij, veshjen e tij të shtrenjtë, qëndrimin e tij, gjithçka. Sa herë që

Në Tiranë është hapur kafeneja e parë në të cilën shërbejnë të rinj me sindroën Doën. Në mesin e kafeneve të shumta që ndodhen në kryeqytet kjo është ndër më të veçantat dhe ndodhet pranë rrugës së Kaajës. “Tirana eshte

Një polic të Massachusetsit shpëtoi një dre të vogël që ishte në mes të autostradës në Holyoke. Policia e Shtetit tha se Trooper Nicholas Germain e gjeti  ate në korsinë e majtë të autostradës. Germain e ribashkoi drerin e vogël