Fact Check Pozitiv

Fëmijët e çdo brezi, mbase të shtyrë pak nga prindërit apo gjyshërit, nuk i shpëtojnë dot pyetjes “Çfarë do të bëhesh kur rritesh?”. Thënë kjo, të rrallë janë ata që, të paktën një herë të vetme,  nuk e kanë shprehur

“Decoders” është një grup i përbërë nga disa të reja të cilat morën pjesë në konkursin “Technovation challenge” një konkurs ndërkombëtar vetëm për vajza. Ky konkurs i stimulon vajzat që të përdorin teknologjinë për të gjetur zgjidhje reale mbi problemet

“Nuk është e domosdoshme të gërmosh thellë për të gjetur një thesar. Unë e zbuloj çdoherë që shkoj në një Bibliotekë”. Kjo është mirëseardhja në një prej Bibliotekave të Vogla të Tiranës të cilat kanë nisur të marrin jetë çdo

E dini se në cilin vit, ka hyrë makina e parë në Shqipëri?! Bëhet fjalë për 1913-n, një automjet i markës italiane Fiat dhe pronari i së cilës, ishte një shqiptar nga Çamëria, me mbiemër Sulioti. Këto janë të dhënat

Është vetëm 7 vjeç, por është shpallur “Lexuesja e Vitit”. Emi Resuli, vogëlushja nga Tirana, është ndër anëtaret më të vogla të bibliotekës “Hamit Beqaj” në njësinë bashkiake 8, të kryeqytetit.  Që prej hapjes së kësaj biblioteke në muajin Tetor

Jo çdo subjekt apo qytetar që ndot qytetin, gjobitet! Ky është rasti i një biznesi në Tiranë, i cili ka dhënë shëmbullin, se si duhet vepruar, pa qenë e nevojshme vendosja e masës administrative, nga strukturat e Bashkisë Tiranë. Ndërgjegjësimi

Jetesa e familjes Nuredini, është e njëjtë me atë të dhjetra familjeve të tjera rome që jetojnë në Shqipëri. Bashkëshorti që merret me mbledhjen dhe shitjen e mbetjeve të riciklueshme, gruaja dhe fëmijët që lypin në situatë rruge. Në të