Ekskluzive

Pas 71 vjetësh martese, një çift bashkëshortësh në Gjeorgji kanë vdekur të njëjtën ditë. Herbert Delaigle, 94 vjeç, vdiq të premten në orën 2:20 të mëngjesit. Pastaj 12 orë më vonë, gruaja e tij Frances Delaigle, 88 vjeç, vdiq në

Kjo është Rejana Brika. Vogëlushja është 4 vjeç. Dëshira e saj më e madhe është të bëhet police në mënyrë që të ndihmojë njerëzit. Sa vjen nga kopështi kërkon të veshë kostumin e saj, uniformën e polices. E ka kthyer në

Dritan Gremi president i “Viaggiare e Sorridere” një shoqëri që merret me turizëm shëndetësor, kryesisht dentar dhe kirurgji estetike. Prej dy vitesh shoqëria trajton njerëzit në nevojë.

Për shumë arsye abuzimi seksual është një abuzim që mbetet i fshehtë. Abuzimi seksual ka shumë pasoja fizike dhe emocionale te fëmijët, të rinjtë dhe të rriturit.  Rastet e abuzimeve janë të shumta dhe çdo ditë ka denoncime nga më

“A rrezikon të humbasë kjo vlerë materiale?!” “E para ishte fjala! Në trashëgiminë materiale shqiptarë, e para ishte xhubleta!” Kjo shprehje e studiueses dhe etnologes së njohur Afërdita Onuzi duket se i jep përgjigje, rëndësisë që ka veshja tradicionale e

Spitali Obstetrik Gjinekologjik “Mbretëresha Geraldinë” ka organizuar disa klasa prenatale me mjekë gjinekologë dhe me mjekë neonatë për të edukuar nënat e reja. Eliona Demaliaj drejtoreshë e spitalit tregon se këto takime japin të dhëna mbi shtatzanitë si dhe edukojnë

Arjan Bakalli është presidenti i “Tirana Tenis Academy”, një shoqatë tenisi e themeluar para 3 vitesh. Që prej një viti ka marrë në administrim nga bashkia e Tiranës ambientet sportive për t’i shfrytëzuar pas orarit mësimor. Për të kjo është

Spitali Obstetrik Gjinekologjik “Mbretëresha Geraldinë” ka organizuar disa klasa prenatale me mjekë gjinekologë dhe me mjekë neonatë për të edukuar nënat e reja. Eliona Demaliaj drejtoreshë e spitalit tregon se këto takime japin të dhëna mbi shtatzanitë si dhe edukojnë

Ylber Vatovci, është 24 vjeçari me origjinë shqiptare i cili u ka siguruar ujë të pijshëm rreth 250 banorëve të një fshati në Afrikën Perëndimore. Gjatë një interviste për pozitivi.org Ylberi rrëfen se kur mësoi gjendjen e banorëve të fshatit,

Rana Boloorchi është 23 vjeçarja nga Irani e cila një vit më parë erdhi të jetojë në Shqipëri. Përpara se të merrte këtë vendim ishte e frikësuar për shkak se në vendin e saj Shqipëria kishte një imazh të keq.