Botë

Një mësues zëvendësues ka bërë një gjest mirësie ndaj një nxënësi të klasës së 5-të në ditën e diplomimit. Këpucët e nxënësit iu prishën pak para se ai të ecë nëpër skenë për t’u diplomuar në George Mason Elementary në

Një djalë 14-vjeçar e shpëtoi kushëririn e tij 7-vjeçar nga nofullat e një leopardi në një fshat pranë Thane, në Indi. Naresh Kaluram Bhala dhe Harshad Vitthal Bhala ishin duke luajtur dhe duke kërkuar për manaferra kur leopardi sulmoi Harshard.

Çdo ditë ne jemi të bombarduar me mesazhe, reklama të ndryshme, të cilat na tregojnë se si të vishemi, çfarë të hamë, çfarë mund të na bëjë të lumtur, çfarë do të thotë të kemi një jetë të suksesshme dhe

Ndoshta mendoni se nuk keni asgjë për të mësuar. Ndoshta mendoni se i dini të gjitha pasi të arrini në një moshë të caktuar. Saul Isler e ka ndërtuar jetën e tij ndryshe. Ai është përballur me shumë vështirësi për

Cassandra De Pecol është një udhëtare 27-vjeçare nga Connecticut, i SHBA. Ajo i vuri vetes objektiv për t’u bërë gruaja e parë që do të udhëtojë në të gjitha 193 shtetet sovrane duke përfshirë Kosovën, Tajvanin dhe Palestinën. Kjo grua

Një studiuese meksikane ka zbuluar një mënyrë për të bërë plastikë nga kaktusi që biodegradon brenda një muaji dhe është i sigurt. Sandra Pascoe Ortiz, një profesore e inxhinierisë kimike në Universitetin e Luginës së Atemajac, ka dalë me një

Djali i Jad Issa Sader po studion stomatologji dhe është krenar për arritjet e babait të tij. Jad Issa ka sindromin Down, por jeta e tij nuk është ajo që mund të prisni. Vetëm pyesni gruan e tij, e cila

Diplomimi në kolegj mund të jetë një nga arritjet më të rëndësishme në jetë, ndoshta edhe më shumë e rëndësishme për të rinjtë që kanë kaluar vështirësi. Udhëtimi për 18-vjeçaren Athena Capo-Battaglia është larg nga e zakonshmja. Që nga shkolla

Dy nëna të reja pranuan me krenari diplomat e shkollës së mesme teksa fëmijët e tyre po i shihnin. Marshay Collier, 17 vjeç, e veshi vajzën e saj 10-muajshe, Camiya, dhe e mori në ceremoninë e diplomës. Collier tha se

Në faqen e internetit të Austin është slogani “Çfarë fillon këtu ndryshon botën”. Përpjekjet e një studenti bënë ndryshim të vërtetë në botën e një burri të pastrehë i cili po vazhdon mësimet pas një mungese 44-vjeçare. David Carter, 67