Biznesmeni zviceran po kontribuon me 1 miliard dollarë për mbrojtjen e 30% të planetit
06/11/2018 Shpërndaje

Biznesmeni zviceran po kontribuon me 1 miliard dollarë për mbrojtjen e 30% të planetit

Një biznesmen zviceran merr përsipër të sigurojë mbijetesën e planetit duke kontribuar me 1 miliardë dollarë në një përpjekje të mahnitshme ndërkombëtare.

Në një botim të kohëve të fundit, përmes Neë York Times, Hansjörg Wyss njoftoi se do të përdorë paratë për të nisur fushatën për Natyrën, “Wyss Campaign for Nature”: një mision ambicioz bashkëpunimi për të mbrojtur 30% të sipërfaqes së botës deri në vitin 2030.

Paratë do të shpërndahen përmes themelimit të tij gjatë dekadës së ardhshme në partneritet me Shoqatën Kombëtare Gjeografike, Konservancën e Natyrës dhe grupin mjedisor argjentinas Fundacion Flora y Fauna.

“Këto para do të mbështesin përpjekjet e konservimit në mbarë botën, të shtyjnë për caqet globale në rritje për mbrojtjen e tokës dhe oqeanit, të kërkojnë të ndërtojnë vetëdijen publike për rëndësinë e kësaj përpjekjeje dhe të financojnë studime shkencore për të identifikuar strategjitë më të mira për të arritur objektivin tonë”, Shkroi Wyss.

Ky nuk është kontributi i parë i miliarderit ndaj peizazheve natyrore, fondacioni i tij tashmë ka shpenzuar 415 milionë dollarë për ruajtjen e rreth 40 milion hektarë në mbarë botën.

Shkencëtarët vlerësojnë se gjysma e botës duhet të mbrohet për të ruajtur bimët dhe speciet e kafshëve të egra, megjithatë, qëllimi i Wyss mund të bëjë një ndryshim të madh për të ardhmen e Tokës.

“Për hir të të gjitha gjërave të gjalla, le të shohim se shumë më tepër planeti ynë është i mbrojtur nga njerëzit, për njerëzit dhe për gjithë kohërat”, thotë Wyss.

© 2018, Pozitivi. All rights reserved.