Besa, shqiptarja e suksesshme që ushtron punën e ëndrrave në Australi
10/07/2019 Shpërndaje

Besa, shqiptarja e suksesshme që ushtron punën e ëndrrave në Australi

Besa Deda është një tjetër shqiptare e suksesshme në botë. Që nga viti 2008 ajo udhëheq bankën “St.George”. Karriera e saj ka ecur nëpër hapa të sigurt. Përveç kësaj, Deda është edhe sekretare e Shoqatës Australiane për Biznes dhe Ekonomi.

Roli i saj është i rëndësishëm në këtë shoqatë. Ka detyrë formulimin e pikëpamjeve dhe parashikimeve mbi ekonominë dhe tregjet financiare.

Para se Deda të bashkohej me bankën “St. George”, ishte pjesë e bankës “Commonwealth” për më shumë se shtatë vjet para se të fillonte karrierën e saj më 1997.

Në moshën 36 vjeç, Besa Deda është një nga ekonomistët kryesorë më të rinj të një institucioni financiar të madh australian, si dhe e vetmja femër. Ajo është e vetmja ekonomiste kryesor australiane që flet shqip, shkruan pozitivi.org.

Deda mori rolin si shefe ekonomiste në Bankën e Shën Gjergji kur ishte 32 vjeç, dhe vetëm pas katër muajsh në bankë si një ekonomist-strateg i tregut të lartë.

”Është puna e ëndrrave të mia”, ka thënë ajo. ”Më pëlqen shumëllojshmëria në ekonomi; tregjet janë gjithnjë në ndryshim. Unë nuk mund të imagjinoj të bëj diçka tjetër”.

Deda vendosi në fund të shkollës së mesme se donte të bëhej ekonomiste, por interesi i saj për financim filloi shumë më herët. ” Si fëmijë i vogël, unë gjithmonë shikoja buxhetin me babin tim”, thotë ajo. ”Ndoshta kjo ishte një shenjë”.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.