Babai me sindromën Down frymëzon djalin e tij
11/06/2019 Shpërndaje

Babai me sindromën Down frymëzon djalin e tij

Djali i Jad Issa Sader po studion stomatologji dhe është krenar për arritjet e babait të tij. Jad Issa ka sindromin Down, por jeta e tij nuk është ajo që mund të prisni. Vetëm pyesni gruan e tij, e cila nuk ka sindromën Down, ose djali i tij, i cili po studion për tu bërë dentist.

Historia e Jadit kur Sader foli për babanë e tij në një video të botuar në Facebook, solli në një seri tregimesh dhe intervista për këtë familje të shquar. Ai është një baba i dashur dhe i përgjegjshëm.

Sader thotë se është krenar për babanë e tij. Në video, thotë se edhe nëse do të kishte mundësi kurrë nuk do ta ndërronte babain e tij me dikë tjetër. “Unë jam krenar për të, ashtu si ai është krenar për mua”, thotë ai. Kjo ndjenjë është e bazuar; Jad është shtylla kryesore e familjes dhe pavarësisht nga vështirësitë e gjendjes së tij, ai “u përpoq të bënte gjithçka për të siguruar një jetë normale për [mua] si çdo fëmijë tjetër”, thotë Sader. “Gjatë studimeve të mia, ai ishte mbështetësi më i madh ekonomikisht, psikologjikisht dhe në të gjitha aspektet”.

Siç shpjegon Saderi në video, krenaria është e ndërsjellë: “Një nga gjërat me të cilat jam krenar është kur më prezanton për herë të parë tek një person i ri dhe thotë:”Djali im është mjek “. shoh krenarinë dhe gëzimin në sytë e tij. Është sikur ai thotë: ‘Unë kam sindromën Doën, por e kam rritur djalin tim dhe kam bërë gjithçka për ta ndihmuar të bëhet mjek dhe të shërojë njerëzit. Jam krenar për të…”

Është e qartë se Jad dhe gruaja e tij ishin në gjendje të siguronin një mjedis më të përshtatshëm për Saderin që të rritet i shëndetshëm, i lumtur dhe i mençur. Në fjalët e Sader, “Një fëmijë që rritet në prehër të një personi me sindromin Doën do të ketë gjithë dashurinë dhe butësinë që mund t’i ofrojë dikush. Kjo do të çojë tek një person i cili është i balancuar emocionalisht dhe socialisht dhe është në gjendje të arrijë gjithçka që dëshiron …”

Një burrë dhe një mik i mirë.

Jad nuk ka qenë vetëm një baba i mirë; sipas djalit të tij, ai është gjithashtu një burrë i mirë. Në marrëdhënien e tij me gruan, “Ata mund të mos pajtohen nganjëherë apo jo. Ata kanë një jetë plot dashuri, thjeshtësi dhe përulësi në të gjitha aspektet”. Shkurt, thotë Sada, marrëdhënia e tyre është si ajo e çdo çifti tjetër.

Jashtë shtëpisë, Jad ka punuar në një fabrikë gruri për 25 vjet dhe ka marrëdhënie të mira me fqinjët dhe kolegët e tij.

Kur shumica e njerëzve mendojnë për sindromën Doën, ata mendojnë për një jetë të plotë me aftësi të kufizuara mendore dhe fizike, izolim social, varësi të plotë nga kujdesi i njerëzve të tjerë, si barrë … Me pak fjalë, një jetë që ata e konsiderojnë të pavlefshme. Kjo është një pikëpamje kaq e zakonshme që në shumë vende fëmijët e diagnostikuar me sindromën Doën janë abortuar.

 

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.