Atleti ndihmon fëmijët e komunitetit
22/04/2019 Shpërndaje

Atleti ndihmon fëmijët e komunitetit

Atleti Stephon Camp themeloi fondacionin “Unë mund të ndihmoj” për t’u treguar fëmijëve në qytetin e Kansas se si të shmangin problemet dhe të bëjnë ndryshim në komunitetin e tyre.

“Pse askush nuk bën asgjë për të ndihmuar?” Kampioni ndaloi së bëri këtë pyetje kur ngriti fondacionin verën e kaluar.

Më pak se një vit më vonë, Kampi ka shkëlqyer në futboll në Blue Valley North dhe ka vendosur një shembull për gati 300 fëmijë që morën pjesë në “Come Together KC”, ngjarja e parë e fondacionit.

“Kjo do të thotë se ofrohet shumë ndihmë këtu në komunitet kur të keni nevojë për të”, tha nëna e katër fëmijëve Latasha Elbert.

Familja e saj mori falas ushqim, rroba dhe vezë plastike mbushur me karamele të fshehura në krye të makinave. Aty të gjithë atletët ishin të gatshëm të ndihmonin.

St Thomas Aquinas Jayden Russell tha se shpreson që këta fëmijë mund të ndihmojnë në çdo moshë këdo që ka nevojë.

“Është e mrekullueshme”, tha Elbert, “thjesht ju duhet ta dini se ka fëmijë këtu që duan të ndihmojnë jo vetëm të dalin në rrugë apo të jenë të dhunshëm”.

Kampi tha se kur shfaqen probleme në jetë e di që do të kapërcehen vetëm nëse mëson të thuash, mund të ndihmoj.

“Jini më shumë se një atlet dhe bëni gjëra të tilla”, tha Campi, “Bëni gjëra për komunitetin tuaj, jepni përsëri”.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.