7 mashtrimet që bëjnë narcistët për t’u manipuluar dhe për të përfituar nga ju
10/09/2019 Shpërndaje

7 mashtrimet që bëjnë narcistët për t’u manipuluar dhe për të përfituar nga ju

Narcisistët do të fitonin një çmim si ‘shtirës’ sepse janë shumë të mirë për këtë. Ata do të bëjnë sikur janë shoku yt më i mirë, shoku yt i shpirtit, por i bëjnë të gjitha këto drama, deri sa të kesh rënë në rrjetën e tyre dhe kur ta përfundojnë misionin e tyre, do të jesh thjesht një plehrë për ta.

Ju gjithmonë do të tërhiqeni për ta për shkak të gjërave të caktuara që ata bëjnë dhe nuk do të keni mundësi ta kuptoni fytyrën e tyre të vërtetë deri në fund. Ata do të përdorin për të rrëmbyer atë që duan dhe ju do të jeni vetëm një peng nën fuqinë e tyre.

Këtu janë 7 gjëra që ata do të bëjnë për t’ju bërë viktimë të planeve të tyre. Jini të vetëdijshëm për këto dhe përpiquni të largoheni nga njerëzit që përdorin këto mashtrime mbi ju.

1. Ata do të maskojnë natyrën e tyre të vërtetë.

Ata do të bëjnë pothuajse gjithçka për të fshehur fytyrën e tyre të vërtetë. Ata do të qajnë me ju kur nuk ndiejnë as gjurmën më të vogël të trishtimit. Ata do të qeshin me zë të lartë kur nuk ndiejnë as një gjurmë lumturie. Ajo që në thelb duan të bëjnë është të përfitojnë nga pafajësia juaj dhe për ta arritur këtë do të mbulojnë fytyrën e tyre të vërtetë. Asnjëherë nuk do t’i njihni nga brenda pasi kurrë nuk do ta zbuloni deri në fund.

Ata do të përdorin forma të ndryshme për t’ju mbajtur të magjepsur dhe për këtë arsye, ju kurrë nuk do të bëni asgjë për të thyer zemrën e tyre. Edhe kur mendoni se diçka nuk është në rregull me atë person, ju do t’i kushtoni vëmendjen sepse keni frikë të humbni zemrën e tyre të mirë. Ju duhet të jeni vigjilent për atë që bëni në këtë rast sepse edhe pa dijeninë tuaj mund të jeni viktimë në kurthin e tyre.

Nëse kritikoni narcisistin, ai / ajo do të përdorë një person të tretë për të zgjidhur mosmarrëveshjen dhe në fund të fundit do t’ju bëjë ju person të keq.

2. Do të të fajësojë;

Narcisistët janë gjithmonë të përsosur ose kjo është ajo që ata besojnë se janë. Nuk ka asgjë të gabuar në atë që bëjnë ose thonë dhe prandaj, nëse nuk janë me humor ose nëse u ndodh diçka e keqe, përgjegjësia e atyre gjërave do të bjerë mbi ju. Ata do t’ju fajësojnë për të gjitha gjërat e këqija që ndodhin dhe ju do të jeni fajtori gjatë gjithë kohës.

3. Do t’ju bëjnë të ndiheni të turpëruar;

Narcisistët do të të përdorin për të fituar qëllimet e tyre. Ju do të besoni në to dhe do të ndani me ta sekretet tuaja më të thella dhe në fund, ata do t’i përdorin ato gjëra për të përfituar nga ju. Do të përhapin thashethemet duke krijuar një imazh të keq për ju dhe do të jeni plotësisht të pafuqishëm.

4. Do t’u bëjnë të dyshoni te vetja;

Një narcisist do të të shpërlajë trurin dhe do t’ju kontrollojë. Ata do t’ju bëjnë të ndiheni bosh dhe do filloni të dyshoni te vetja. Do të hutoheni dhe do keni prirjen të humbni vetëvlerësimin dhe identitetin tuaj.

5. Do t’ju idealizojnë dhe zhvlerësojnë;

Në fazën idealizuese ata do t’ju admirojnë sikur nuk është askush tjetër aq i shkëlqyeshëm sa ju dhe me siguri do të bini në grackën e tyre. Ju do të besoni me gjithë zemër dhe se këtu fillon katastrofa.

Në fazën e zhvlerësimit, narcisisti do t’ju tregojë fytyrën e vërtetë dhe do të jeni shumë vonë për t’u kthyer. Do të kulloni fizikisht dhe emocionalisht dhe kjo do të jetë një periudhë kaq e vështirë për ju.

6. Ata do të vazhdojnë lojën e tyre të manipulimit;

Kur ju jeni shkatërruar përgjithmonë dhe të mbaruar, narcisisti do të shkojë të gjejë një viktimë tjetër për të luajtur lojën e tyre.

Pra, mos lejoni askënd të përfitojë nga ju. Jini të vetëdijshëm për njerëzit me të cilët shoqëroheni dhe keni një vetë-roje.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.