5-vjeçari ndërton bibliotekën e parë në fshat
13/02/2019 Shpërndaje

5-vjeçari ndërton bibliotekën e parë në fshat

Përfitimet nga qasja në libra janë të qarta. Sipas një studimi të vitit 2018, njerëzit që rriten rrethuar me libra, zhvillojnë një kuptim më të lartë të leximit, aftësi më të mira matematikore dhe komunikuese. Por jo çdo fëmijë ka mundësi të lexojë në shtëpinë e tij apo edhe në qytetin ose fshatin ku jeton. Një banor 5-vjeçar në Alpha, kohët e fundit e zgjidhi këtë problem të komunitetit duke hapur një bibliotekë të vogël në oborrin e shtëpisë.

Logan Brinson është i dashuruar pas librave. I pëlqen që kohën e lirë ta kalojë në librari, por deri më tani, fshati i Alpha nuk kishte një bibliotekë të vetën. Ai shkoi tek zyrtarët e Alpha së bashku me familjen dhe propozoi ngritjen e një biblioteke të vogël. Biblioteka e vogël e Loganit u hap për publikun në verën e vitit 2018. Sot lexuesit e të gjitha moshave shkojnë në shtëpinë e 5 vjeçarit për të marrë libra.

Pas suksesit të parë, Logan planifikon të hapë një bibliotekë të dytë në qendër të Alpha. Kjo do të hapet në maj të këtij viti, dhe ndërkohë, 5 vjeçari po pranon donacione librash nga e gjithë bota. Ju mund të shtoni një libër në bibliotekat e vogla të Alpha duke dërguar pako për P.O. Kutia 672, Alpha IL, 61413 ose 113 West B Street, Alpha, IL 61413.

Tani është më e lehtë se kurrë për fëmijët të gjejnë libra për të lexuar, edhe nëse nuk kanë një bibliotekë në qytetin e tyre. Në Long Beach, Nju Jork, ju mund të huazoni libra në plazh, dhe në Zelandën e Re. Mësoni më shumë rreth përpjekjeve të bibliotekës së Loganit në videon më poshtë.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.