Archive

Prindër me frikën tuaj ndaj natyrës dhe lojrave të “frikshme”, ju e pengoni fëmijën nga zhdërvjelltësimi i reflekseve për vetmbrojtje dhe pengoni zhvillimin e imunitetit. Mos u trëmbni pse djersiu, u bë pis apo ka gervishtur gjurin… Shkencëtarët e quajnë

Një shkollë e mesme në Iowa u lejon nxënësve të fitojnë kredi për edukim fizik duke ndihmuar të moshuarit. Ndërsa shumica e nxënësve në mbarë vendin fitojnë kredi PE me aktivitete jashtëshkollore si atletikë dhe grupe marshimi, Qendra Alternative e

Një mësues zëvendësues ka bërë një gjest mirësie ndaj një nxënësi të klasës së 5-të në ditën e diplomimit. Këpucët e nxënësit iu prishën pak para se ai të ecë nëpër skenë për t’u diplomuar në George Mason Elementary në

Një djalë 14-vjeçar e shpëtoi kushëririn e tij 7-vjeçar nga nofullat e një leopardi në një fshat pranë Thane, në Indi. Naresh Kaluram Bhala dhe Harshad Vitthal Bhala ishin duke luajtur dhe duke kërkuar për manaferra kur leopardi sulmoi Harshard.

Një tjetër histori suksesi na ka nderuar vendin tonë jashtë trevave shqiptare. Këtë herë ka qenë Esi Domi e reja që ka zhvilluar një karrierë të suksesshme në Suedi, e cila së fundmi ka marrë çmim ndërkombëtar në neuroshkencë. Esi

Carla Bruni vjen për herë të parë me një koncert në Shqipëri më datën 21 qershor. Ajo ka zgjedhur Shqipërinë që të promovojë albumin e saj të pestë, “Prekje franceze”, që prezantohet për herë të parë. Kantautorja dhe modelja e

Sheshi “Skënderbej” vijon të tërheqë vëmendjen e profesionistëve ndërkombëtarë të arkitekturës, si një nga hapësirat që ka pësuar një transformim të jashtëzakonshëm. Së fundmi shehsi është përzgjedhur si fitues i Çmimit Europian për Ndërhyrje në Trashëgiminë Arkitekturore (European Aëard for