Archive

Hulumtimet e reja të bazuara në disa shoqëri gjahtarësh ekzaminojnë se si njerëzit kanë jetuar për të paktën nëntëdhjetë për qind të ekzistencës së tyre, derisa bujqësia u shpik rreth 10,000 vjet më parë, përfundojnë se këto shoqëri janë kryesisht

Boksieri 21 vjeçar Jurgen Uldedaj është shqiptari i parë që shpallet kampion bote në kategorinë “Junior WBC”. 21-vjeçari e ka mposhtur polakun Krzysztof Twardoëski, duke triumfuar me pikë 97-93. Kujtojmë se Uldedaj, në Tiranë është kurorëzuar me rripin e më

Poetja Irma Kurti e cila ka botuar shtatëmbëdhjetë libra në gjuhën shqipe, njëmbëdhjetë në gjuhën italiane dhe katër në anglisht së fundmi ka marrë çmimin e parë me poezinë “E zakonshme”, në Konkursin Letrar Ndërkombëtar “Scriptura” në Nola të Napolit

Qendra e vendit ka diferencë të madhe me rajonet e tjera sa i përket numrit të lartë të automjeteve për banorë.  Sipas të dhënave të INSTAT, Tirana, Durrësi dhe Vlora kanë numrin më të lartë të automjeteve për banorë, ku