Archive

“Ky emër dashurohet me zemër nga çdo shqiptar…” 28 Nëntori është një datë historike e bekuar për kombin tonë. Në këtë ditë janë shënuar ngjarje që kanë ndryshuar fatin e popullit, siç është shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë nga patriotët

“Dy duar për kokën dhe Koka për atdheun”, thoshte i madhi Hasan Prishtina , ky njeri që për bashkimin kombëtar ka kontribuar shumë.

28 nëntori është një datë e shënuar për kombin tonë, për shkak se janë shënuar ngjarje të mëdha historike. Më 28 nëntor 1443, rikthehet në Krujë Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, ku ngriti Flamurin Kombëtar. Në këtë datë Skënderbeu dhe forcat

Si e festojnë të moshuarit festën e flamurit.

Të përpiqemi me të gjitha forcat tona të shërojmë shqiptarët nga dashuria për individët. Ata duhet të mësojnë të duan Shqipërinë – jo për t’i bërë qejfin këtij apo atij shqiptari. Faik Konica (Albania 16, 15-30 korrik 1898).

“Ai që nuk ka bërë asnjë gabim, nuk ka provuar asgjë të re” – Albert Einstein

Koreografi i njohur Skënder Haklaj, krijues i dhjetëra valleve, autor i 5 librave si dhe studiues i folklorit koreografik shqiptar është rikthyer në Shqipëri pas 20 vitesh emigrim për të mos e lënë në harresë trashëgiminë kulturore shpirtërore të kombit,

“Mos” i tregoni botës se çfarë mund të bëni – shfaqeni atë!” – Napoleon Hill

“Bëni më shumë punë nga ajo për të cilën paguheni dhe shumë shpejt do të paguheni shumë më shumë sesa për punën që bëni” – Napoleon Hill

Mijëra hebrenj dhe myslimanë u mblodhën së bashku për të shërbyer ushqim për të pastrehët. Si një mënyrë për të festuar “Mitzvah Day”, ditën e veprimit shoqëror për njerëz me besime të ndryshme, hebrenjtë dhe myslimanët u takuan në xhaminë